LT EN
metroseksualumas toks miesto vyrų gyvenimo būdas, kai itin rūpinamasi savo išvaizda – apranga, oda, figūra. Sąvoką 1996 m. sukūrė britų žurnalistas Markas Simpsonas.
Originalo forma metrosexuality
Susiję žodžiai seksapylas, seksi, seksingas, seksistinis, seksistiškas, seksizmas, metroseksualus

Vartosenos pavyzdžiai

Metroseksualumą įvedė Beckham'o įvaizdžio kūrėjai. Tai didmiesčio vyras, neturintis šeimos, gerai uždirbantis ir turintis laisvo laiko tobulinti savo kūną, bei išvaizdą. Tiesiog šių laikų narcisizmas, nieko čia nauja. Visais laikais tokių buvo ir bus. Beje, taip ir nesutariama kur ta metroseksualumo riba yra o kur tiesiog normali savęs priežiūra. Kremas veidui ar dažyti plaukai jau metroseksualumas? Abejočiau... intern. kom. 2005.

Nors metroseksualumas jau niekam nėra nežinomas žodis, kompanijos tik dabar pradeda suprasti, kad turi naują milžinišką rinką - vyrus, kurie leidžia pinigus grožio produktams. intern. inf. 2006.

Madingas metroseksualumas: tvarkingas, tačiau kartu ir stilingas individualus kirpimas. Spalvinė gama, stiliai siūlomi tokie pat kaip ir moterims. Pastebima, kad madingi ilgesni plaukai. Verslo žinios 2006 (intern.).

Šiaip tiesiog išvaizdos priežiūra ir metroseksualumas yra pakankamai skirtigi dalykai, nes metroseksualumas yra perdėtas išorinio grožio sureikšminimas, o dažnai ir savęs identifikavimas vien tik kaip stereotipiškai gražaus, o ne kaip protingo, įdomaus ir t.t. žmoguas. Taigi vyras, plaunantis galvą brangiu šampūnu, ar,tarkim, besidarantis kaukes, manikiūrą ir pan. dar nebūtinai yra metroseksualus. Metroseksualus jis tampa tuomet, kai gera išvaizda tampa svarbaiusiu jo gyvenimo tikslu. intern. kom. 2007.

2003aisiais buvo identifikuotas naujas reiškinys vyrų rinkoje - metroseksualumas . Metroseksualas - heteroseksualus vyras, su mielu noru einantis shopintis, perkantis įvairų stuffą ir dėl to jaučiantis pasitenkinimą. Skiriantis daug dėmesio savo išvaizdai, nebijantis nusilakuoti nagų ar nešioti sijono. Kaip pavyzdys - futbolistas Bekhamas. Amerikoje tarp 30-35% jaunimo pastebimos metroseksualumo tendencijos. intern. inf. 2008.